المكونات:
كيلو باذنجان
1/2 كيلو بطاطس
1/4 كيلو فلفل رومى اخضر او فلفل حامى
2 بصلة
5 فصوص ثوم
كوب عصير طماطم
توابل(ملعقة من كل من.. ملح وفلفل وشطة وكمون)
طريقة التحضير:
- يقطع الباذنجان الى دوائر و يقشر ثم يوضع علية قليل من الملح ويقلى فى الزيت الى ان يصبح لونة ذهبى.
- وتقطع البطاطس حلقات وتقلى فى الزيت ايضا حتى تصبح لونها ذهبى.
- ويقلى الفلفل ايضا فى الزيت.
- ترص فى حلة متوسطة الحجم طبقة من الباذنجان وطبقة من البطاطس وطبقة من الفلفل الى ان تخلص الكمية.
- ثم نقوم بتجهيز الخلطة وهى يقطع البصل مكعبات صغيرة ثم يشوح فى الزيت على النار ويوضع عليها الطماطم والثوم المبشور والتوابل وتترك حتى تسبك قليلا.
- ثم نوضع الخلطة فى الحلة التى وضع فية طبقات الباذنجان والبطاطس والفلفل ثم يوضع عليها قليل من الماء (نصف كوب) ثم تترك على النار لمدة 15 دقيقة.
- ثم تقدم وتزين بالبقدونس فى طبق التقديم ويمكن تقديمها مع مكرونة بالصلصة وبالهنا والشفا
كيلو باذنجان
1/2 كيلو بطاطس
1/4 كيلو فلفل رومى اخضر او فلفل حامى
2 بصلة
5 فصوص ثوم
كوب عصير طماطم
توابل(ملعقة من كل من.. ملح وفلفل وشطة وكمون)
طريقة التحضير:
- يقطع الباذنجان الى دوائر و يقشر ثم يوضع علية قليل من الملح ويقلى فى الزيت الى ان يصبح لونة ذهبى.
- وتقطع البطاطس حلقات وتقلى فى الزيت ايضا حتى تصبح لونها ذهبى.
- ويقلى الفلفل ايضا فى الزيت.
- ترص فى حلة متوسطة الحجم طبقة من الباذنجان وطبقة من البطاطس وطبقة من الفلفل الى ان تخلص الكمية.
- ثم نقوم بتجهيز الخلطة وهى يقطع البصل مكعبات صغيرة ثم يشوح فى الزيت على النار ويوضع عليها الطماطم والثوم المبشور والتوابل وتترك حتى تسبك قليلا.
- ثم نوضع الخلطة فى الحلة التى وضع فية طبقات الباذنجان والبطاطس والفلفل ثم يوضع عليها قليل من الماء (نصف كوب) ثم تترك على النار لمدة 15 دقيقة.
- ثم تقدم وتزين بالبقدونس فى طبق التقديم ويمكن تقديمها مع مكرونة بالصلصة وبالهنا والشفا