طريقة عمل الممبار المصرى
المقادير :
ممبار
1ك طماطم مقطع صغير
3 بصل مفروم
كسبرة+بقدونس+شبت مقطع
ثوم مفروم
فلفل اخضر
فلفل اسمر كمون بهارت ملح
زيت
1ك ارز
الطريقة :
يغسل المبار جيدا ويقلب ويغسل بالخل والملح
يضاف الملح والفلفل والكمون والبهارت الى البصل ويخلط جيدا
يضاف الطماطم والفلفل الاخضر وكسبرة والبقدونس والشبت والثوم والزيت
بغسل الارز ويصفى ويضاف الى المقادير ويويغ الخلطة فى الممبار عن الايدى والاصبابيع او عن طريق القمع يوضع حلةبها ماء على النار وعندما يغى يوضع بها الممبار حتى ينضج بعد ذلك يوضع فى مصفى وبعد ذككك يحمر فى الزيت
وبالهنا والشفاء
المقادير :
ممبار
1ك طماطم مقطع صغير
3 بصل مفروم
كسبرة+بقدونس+شبت مقطع
ثوم مفروم
فلفل اخضر
فلفل اسمر كمون بهارت ملح
زيت
1ك ارز
الطريقة :
يغسل المبار جيدا ويقلب ويغسل بالخل والملح
يضاف الملح والفلفل والكمون والبهارت الى البصل ويخلط جيدا
يضاف الطماطم والفلفل الاخضر وكسبرة والبقدونس والشبت والثوم والزيت
بغسل الارز ويصفى ويضاف الى المقادير ويويغ الخلطة فى الممبار عن الايدى والاصبابيع او عن طريق القمع يوضع حلةبها ماء على النار وعندما يغى يوضع بها الممبار حتى ينضج بعد ذلك يوضع فى مصفى وبعد ذككك يحمر فى الزيت
وبالهنا والشفاء