mogameh

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
mogameh

المنتدي الخيالي

التبادل الاعلاني

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 193 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 193 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 337 بتاريخ الجمعة نوفمبر 15, 2024 11:47 am

نوفمبر 2024

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

اليومية اليومية


    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور

    avatar


    تاريخ التسجيل : 01/01/1970

    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Empty كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور

    مُساهمة من طرف  السبت أبريل 17, 2010 3:30 pm

    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور


    الكواااارع وفته الكوارع
    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-fe8f3d7546
    ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولةوبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
    بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
    بضع التوابل التاليه
    2عود قرفه(دارسين)
    ورق لورا
    قرنفل(مسمار)
    فلفل اسود
    ملح
    جنزبيل ناعم رشه خفيفه
    بصله مقطعه اربعه

    الطريقه
    نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه



    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-c3e4937dc5

    تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم
    تعالو نجهز الفته
    انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن


    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-eb59ee22a0

    معلش نسيت اصوره الصلصه علشان اليوم كان شاق جدا بس هقولكم على الطريقه بالضبط
    نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه
    حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين
    حتى تتسبك
    ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع


    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-0177b0d362

    نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
    ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
    وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز



    الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
    فى 2 ملعقه سمنه بلدى


    وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم
    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-643595e23b



    دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
    بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل

    الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
    انما فى اللمبار البقرى
    خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
    بصل مقطع
    شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
    ارز مصرى غير منقوع
    طماطم مقطعه مكعبات صغيره
    زيت
    شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى



    (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))


    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-27700f0680

    نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
    انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف


    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-d86ccaa5a1
    طبعا ده جزء من الممبار


    نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-9ac6ec4e2e


    نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
    نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
    مهمه الخطوه دى علشان التحمير


    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-687866239e


    نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
    ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
    وده شكله النهائى
    اكوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-dd7e66fa14


    وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل


    كوارع وفتته كوارع وممبار اكله مصريه شعبيه بالصور Mkani-52e6811ea0

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 15, 2024 2:47 pm