المقادير هى
ارنب مقطع الى قطع صغيرة + كيلومن الملوخية الخضرة + بصلة مبشورة
وللتقلية الخاصة بالملوخية
كسبرة ناشفة + ثوم مهروس + ملعقتين من السمن او الزبدة
الطريقة
معلش انا بخرط الملوخية بهذه الطريقة بعد ان تقطف الملوخية وتغسل نضعها فى كيس من البلاستيك
كما هو موضح فى الصورة ولاتخافو الكيس البلاستك لن ينقطع
وسوف تخرط الملوخية ومن غير ما يكون فى لازم لان ننظف الرخامة من بعد الخرط
شوف الشكل بعد الخرط وهى داخل الكيس البلاستك
والان نبدء فى تحضر لطبخ الارنب يشوح فى قليل من السمن والمضاف اليها المستكة
ثم نضيف من بعد البصلة المبشورة
ونقلب البصل مع الارنب ونضيف الملح والفلفل والبهارات
ثم نضيف بعد ذلك كوب من الماء ويترك الى ان ينضج
وعندما يتم النضج نأخذ بعض من قطع الارنب من الشربة لكى نحمرة فى السمن
ونضيف الان الملوخية الى شربة الارنب
ولاننسا ان نأخذ قليل من هذه الخلطة
ونضيفها الى الملوخية قبل ان نقليها ( الثوم والكسبرة)
وفى نفس الوقت نحضر التقلية الخاصة للملوخية نضع السمن فى الطاسة
ونضيف اليها الكسيرة المخلوطة بالثوم المهروس
والان نضيف التقلية على الملوخية
وهذا هو الشكل الجميل للملوخية بالارانب والتقلية
وهذه عن قرب للعذاب والتشويق فقط
وطبعا مع هذه الاكلة الجميلة لابد من طبق رز جميل انا عملتة بالشعرية
وهنا الشكل النهائى لطبق الملوخية بالارانب