طريقة عمل الويكة بالصور
طريقة عمل البامية الويكة
• المقادير
شوية باميه خضراء من الصغيرة دية الكبيرة مبحبهاش شكلها وحش ـ ربع كيلولحم ضانى أو كندوز ـ 2 ملعقة كبيرة سمن ـ 7 بصلات كبار ومبشورين عشانالعياط يبقي للركب ولا بلاش ليجيلكوا حاجة وتقولوا رامي اللي عمانا
هي بصلة واحدة مبشورة
ملح ـ ملعقة صغيرة فلفل اسمر ـ نصف ملعقة صغيرة شطة ـ ملعقة كبيرة كزبره ناشفه ناعمه ـ
نصف رأس ثوم ـ ملعقة كبيرة سمن ( للتقليه )
الطريقة
حضرتك تغسيلي البامية وتقمعيها كدة وتسيبيها شوية تنشف
وبعدين تقطعيها حلقات مدورة يعني وبعدة كدة تتشوح في السمنة
• تحمر البصلة فى السمن المتخلف لحد ما يصفر لونها ثم يضاف اليها اللحم وتتبل و تهدا الحرارة حتى
يجف ماؤها ثم يضاف كوب ماء و تترك حتى تنضج اللحمة نصف نضج .
• تضاف البامية الى اللحمة و تقلب حتى تنهرى علي الاخر تولع يعني ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاج الامر .
• يدق الثوم و الكزبرة الناشفه و تحمر فى السمن ثم يضاف الى البامية و تقلب و تترك على نار هادئة مدة
عشر دقائق و تقدم
طريقة عمل البامية الويكة
• المقادير
شوية باميه خضراء من الصغيرة دية الكبيرة مبحبهاش شكلها وحش ـ ربع كيلولحم ضانى أو كندوز ـ 2 ملعقة كبيرة سمن ـ 7 بصلات كبار ومبشورين عشانالعياط يبقي للركب ولا بلاش ليجيلكوا حاجة وتقولوا رامي اللي عمانا
هي بصلة واحدة مبشورة
ملح ـ ملعقة صغيرة فلفل اسمر ـ نصف ملعقة صغيرة شطة ـ ملعقة كبيرة كزبره ناشفه ناعمه ـ
نصف رأس ثوم ـ ملعقة كبيرة سمن ( للتقليه )
الطريقة
حضرتك تغسيلي البامية وتقمعيها كدة وتسيبيها شوية تنشف
وبعدين تقطعيها حلقات مدورة يعني وبعدة كدة تتشوح في السمنة
• تحمر البصلة فى السمن المتخلف لحد ما يصفر لونها ثم يضاف اليها اللحم وتتبل و تهدا الحرارة حتى
يجف ماؤها ثم يضاف كوب ماء و تترك حتى تنضج اللحمة نصف نضج .
• تضاف البامية الى اللحمة و تقلب حتى تنهرى علي الاخر تولع يعني ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاج الامر .
• يدق الثوم و الكزبرة الناشفه و تحمر فى السمن ثم يضاف الى البامية و تقلب و تترك على نار هادئة مدة
عشر دقائق و تقدم