الفطير المصري على أصوله (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق)
- بالخطوات [/url]المصورةr=blue]المقاديرblue]كيلو طحين ننقص منه نصف كوب ونتركه جانبا لان ممكن العجينة تحتاج علىحسب نوع الطحين[/ ]كوب ونصف ماء دافئ وممكن نحتاج اكتر ربع كوب مثلا لو العجينةاحتاجت[/size][/size]
]ملح ]
e]طريقة التحضير عجينه الفطير عجينه سهله جدا أهم شيء فى هذه العجينة هو طريقهعجنها او بمعنى أخر مده العجن فهي تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجان او 45 دقيقه باليدماتستغربوش فعلا تحتاج هذا الوقت وسر نجاحها هو عجنها جيداالاول كنت بعجنها بيديقبل ما اشترى ألعجانه وكانت بتطلع ممتازة نضع الدقيق والماء والملح فى ألعجانهونبدأ العجن=blue][/size]
[ ]بعد مرور عشر دقائق مثلا نحاول نشد العجينة حنلاقيها بتتقطع مننا وده معناه أنهالسه موصلتش للشكل المطلوب=blue][/size][/size]
]وبعد ربع ساعه شوفي شكلها شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع لازم تبقى ملساء وتشدزى اللبانة (ألعلكه )=blue][/size][/size]
e]ودي صوره كمان شوفوا أهم حاجه أنها توصل لكده لأنها لو كانت لسه مرمله حتتقطع مننافى الفرد ودي ملحوظه مهمه التزموا بيهاr=blue][/size][/size]
]وهنا قطعت العجين الجزء اللي حعملوا فطير مشلتت بضع كور العجينة فى طبق به زيتواللي حعمله رقاق يوضع فى طبق مرشوش بدقيق وده الاختلاف بينهم=blue][/size][/size]
[ ]نترك العجين يرتاح فتره حوالى ربع ساعه قبل الفرد ونغطيه بقطعه قماشنظيفةr=blue][/size][/size]
[ ]هنا العجين جاهز للفرد نبدأ نعمله[/
]الفطير المشلتت[/ [ ]نحتاج لزبده او سمنللحشو[/
]بداية نضع زيت على الرخام اللي حنفرد عليها ونفردالعجين بالنشابه ماشاء الله شوفوا متقطعتش لأنها مفرودة تمام نفرد العجينةوتكون رقيقه جدا ونضع عليها زبده ونوزعها عالعجينه كما بالصورةr=blue][/size][/size]
[ ]نطبق العجينة ونضعها جانبا ونفرد قطعه أخرى ونضع ألزبده وبعدين نضعالقطعة اللي طبقناها قبل كدهr=blue][/size][/size]
e]ونطبقهم على بعض هكذا ونتركهم جانبا=blue][/size][/size]
[ ]ونفرد قطعه أخرى وأيضا نضع الزبد والعجينة المطبقة ونفردها بأيدناهكذا حتى تأخذ شكل الدائرةblue]lor=blue]بعد ذلك نطبقها للمرة الاخيره وشوفوا شكلها أخذت شكلالدائرة=blue][/size][/size]
e]ونضعها فى صينيه فى الفرن حوالى عشر دقائق فى الفرن الأوسط على حرارة200 وبعدين نخرجها ونفتح الشوايه من فوق حتى يحمر الوجه[/ [ ]ملحوظة مهمه الفطير بينشف لسببين اما ان نكون مفردنهاش كويس لأنها لازم تكونرقيقه اوى[/ ]
[ ]ثانيا لو تركناه مده كبيره فىالفرن[/ ]
[ ]وهنا شكلها بعد ماخرجت من الفرن ماشاء الله=blue][/size][/size]
- بالخطوات [/url]المصورةr=blue]المقاديرblue]كيلو طحين ننقص منه نصف كوب ونتركه جانبا لان ممكن العجينة تحتاج علىحسب نوع الطحين[/ ]كوب ونصف ماء دافئ وممكن نحتاج اكتر ربع كوب مثلا لو العجينةاحتاجت[/size][/size]
]ملح ]
e]طريقة التحضير عجينه الفطير عجينه سهله جدا أهم شيء فى هذه العجينة هو طريقهعجنها او بمعنى أخر مده العجن فهي تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجان او 45 دقيقه باليدماتستغربوش فعلا تحتاج هذا الوقت وسر نجاحها هو عجنها جيداالاول كنت بعجنها بيديقبل ما اشترى ألعجانه وكانت بتطلع ممتازة نضع الدقيق والماء والملح فى ألعجانهونبدأ العجن=blue][/size]
[ ]بعد مرور عشر دقائق مثلا نحاول نشد العجينة حنلاقيها بتتقطع مننا وده معناه أنهالسه موصلتش للشكل المطلوب=blue][/size][/size]
]وبعد ربع ساعه شوفي شكلها شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع لازم تبقى ملساء وتشدزى اللبانة (ألعلكه )=blue][/size][/size]
e]ودي صوره كمان شوفوا أهم حاجه أنها توصل لكده لأنها لو كانت لسه مرمله حتتقطع مننافى الفرد ودي ملحوظه مهمه التزموا بيهاr=blue][/size][/size]
]وهنا قطعت العجين الجزء اللي حعملوا فطير مشلتت بضع كور العجينة فى طبق به زيتواللي حعمله رقاق يوضع فى طبق مرشوش بدقيق وده الاختلاف بينهم=blue][/size][/size]
[ ]نترك العجين يرتاح فتره حوالى ربع ساعه قبل الفرد ونغطيه بقطعه قماشنظيفةr=blue][/size][/size]
[ ]هنا العجين جاهز للفرد نبدأ نعمله[/
]الفطير المشلتت[/ [ ]نحتاج لزبده او سمنللحشو[/
]بداية نضع زيت على الرخام اللي حنفرد عليها ونفردالعجين بالنشابه ماشاء الله شوفوا متقطعتش لأنها مفرودة تمام نفرد العجينةوتكون رقيقه جدا ونضع عليها زبده ونوزعها عالعجينه كما بالصورةr=blue][/size][/size]
[ ]نطبق العجينة ونضعها جانبا ونفرد قطعه أخرى ونضع ألزبده وبعدين نضعالقطعة اللي طبقناها قبل كدهr=blue][/size][/size]
e]ونطبقهم على بعض هكذا ونتركهم جانبا=blue][/size][/size]
[ ]ونفرد قطعه أخرى وأيضا نضع الزبد والعجينة المطبقة ونفردها بأيدناهكذا حتى تأخذ شكل الدائرةblue]lor=blue]بعد ذلك نطبقها للمرة الاخيره وشوفوا شكلها أخذت شكلالدائرة=blue][/size][/size]
e]ونضعها فى صينيه فى الفرن حوالى عشر دقائق فى الفرن الأوسط على حرارة200 وبعدين نخرجها ونفتح الشوايه من فوق حتى يحمر الوجه[/ [ ]ملحوظة مهمه الفطير بينشف لسببين اما ان نكون مفردنهاش كويس لأنها لازم تكونرقيقه اوى[/ ]
[ ]ثانيا لو تركناه مده كبيره فىالفرن[/ ]
[ ]وهنا شكلها بعد ماخرجت من الفرن ماشاء الله=blue][/size][/size]
]وطبعا الفطير حلاوته انه يتاكل مع العسل النحلr=blue][/size][/size]
او ألجبنه البيضاء أو القشطهr=blue][/size][/size]
e]ملحوظهlue]لو عاوزينالفطير يقرمش يبقى بعد خروجه من الفرن نتركه بدون تغطيه ولو عاوزينه طرى نغطيه بورققصدير وهو سخن[/
]نستكمل باقي الفطير[/
]طبعا بنفس العجينة نعملبيها الفطير المحشى وانا كنت نزلته قبل كده بس حنزل لكم الصور تانى يأربيعجبكم[/ ]مقادير ألحشوهue]وده اختياريإنا استخدمت لحمه مفرومه معصجه وللوجه استخدمت جبن روميمبشور-زيتون-فلفل-طماطم-بيضblue][/size][/size]
]بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد مانقدر نجعلها رقيقهor=blue][/size][/size]
]نضيف ألحشوه ونبدأ بطيهاr=blue]
[/size][/size]
[ ]وبعد ذلك ننقلها فى صينيه وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكلوجه
]وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطموزيتون وجبنه مبشوره هكذاr=blue][/size][/size]
]ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالي خمس دقائق فقط وانتبهى إلاتحترق[/ وبعد ماتبرد قطعيها ورصيها فى طبقالتقديم
ودي حشيتها مربى وقشطه ومكسرات وزينتها بالسكر البودره
الرقاق المصري
خدوا بالكم وانتبهوا يا اخواتى
الفطير فردناه علىزيت صح
لكن الرقاق يفرد على رخامه بها دقيق ويفضل يكون دقيققمح بيعطيه طبقه جيريه جميله اوى
طبعا وإحنا بتفرد حنلاقى صعوبة شويه في الفرد وحجم الرقاق اختياري إناعملته صغير نضعه فى صاجه الفرن مفروشة بورق زبده ونضعه عالرف الاول الملاصق للنارعلى حرارة 200 خمس دقائق فقط حتلاقيه احمر شيليه من الفرن وهوه طرى وافرديه فىصينيه وحينشف بسرعه
هنا شكله بعد خروجه من الفرن
نحضر صينيه وندهنها زبده ونحضر شوربة سخنه ياسلام لو شوربة بط تجننونسقى ورقه الرقاق بالشوربة ولازم تكون سخنه هكذا
نكرر العمليه مع ثلاث ورقات رقاق مثلا وبعدها نضيف لحمه مفرومهمعصجه
ونكرر العمليه السابقه واخر طبقه من الرقاق نضع عليها زبده
وندخلها الفرن ربع ساعه تتحمر من تحت وبعدين نحمرها منفوق
وده شكل الرقاق
شوفوا جميل ازاى
او ألجبنه البيضاء أو القشطهr=blue][/size][/size]
e]ملحوظهlue]لو عاوزينالفطير يقرمش يبقى بعد خروجه من الفرن نتركه بدون تغطيه ولو عاوزينه طرى نغطيه بورققصدير وهو سخن[/
]نستكمل باقي الفطير[/
]طبعا بنفس العجينة نعملبيها الفطير المحشى وانا كنت نزلته قبل كده بس حنزل لكم الصور تانى يأربيعجبكم[/ ]مقادير ألحشوهue]وده اختياريإنا استخدمت لحمه مفرومه معصجه وللوجه استخدمت جبن روميمبشور-زيتون-فلفل-طماطم-بيضblue][/size][/size]
]بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد مانقدر نجعلها رقيقهor=blue][/size][/size]
]نضيف ألحشوه ونبدأ بطيهاr=blue]
[/size][/size]
[ ]وبعد ذلك ننقلها فى صينيه وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكلوجه
]وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطموزيتون وجبنه مبشوره هكذاr=blue][/size][/size]
]ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالي خمس دقائق فقط وانتبهى إلاتحترق[/ وبعد ماتبرد قطعيها ورصيها فى طبقالتقديم
ودي حشيتها مربى وقشطه ومكسرات وزينتها بالسكر البودره
الرقاق المصري
خدوا بالكم وانتبهوا يا اخواتى
الفطير فردناه علىزيت صح
لكن الرقاق يفرد على رخامه بها دقيق ويفضل يكون دقيققمح بيعطيه طبقه جيريه جميله اوى
طبعا وإحنا بتفرد حنلاقى صعوبة شويه في الفرد وحجم الرقاق اختياري إناعملته صغير نضعه فى صاجه الفرن مفروشة بورق زبده ونضعه عالرف الاول الملاصق للنارعلى حرارة 200 خمس دقائق فقط حتلاقيه احمر شيليه من الفرن وهوه طرى وافرديه فىصينيه وحينشف بسرعه
هنا شكله بعد خروجه من الفرن
نحضر صينيه وندهنها زبده ونحضر شوربة سخنه ياسلام لو شوربة بط تجننونسقى ورقه الرقاق بالشوربة ولازم تكون سخنه هكذا
نكرر العمليه مع ثلاث ورقات رقاق مثلا وبعدها نضيف لحمه مفرومهمعصجه
ونكرر العمليه السابقه واخر طبقه من الرقاق نضع عليها زبده
وندخلها الفرن ربع ساعه تتحمر من تحت وبعدين نحمرها منفوق
وده شكل الرقاق
شوفوا جميل ازاى