mogameh

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
mogameh

المنتدي الخيالي

التبادل الاعلاني

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 17 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 17 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 337 بتاريخ الجمعة نوفمبر 15, 2024 11:47 am

نوفمبر 2024

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

اليومية اليومية


    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة

    avatar


    تاريخ التسجيل : 01/01/1970

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة Empty (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة

    مُساهمة من طرف  الثلاثاء أبريل 20, 2010 4:12 pm

    الفطير المصري على أصوله (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق)
    - بالخطوات [/url]المصورةr=blue]المقاديرblue]كيلو طحين ننقص منه نصف كوب ونتركه جانبا لان ممكن العجينة تحتاج علىحسب نوع الطحين[/ ]كوب ونصف ماء دافئ وممكن نحتاج اكتر ربع كوب مثلا لو العجينةاحتاجت[/size][/size]
    ]ملح ]

    e]طريقة التحضير عجينه الفطير عجينه سهله جدا أهم شيء فى هذه العجينة هو طريقهعجنها او بمعنى أخر مده العجن فهي تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجان او 45 دقيقه باليدماتستغربوش فعلا تحتاج هذا الوقت وسر نجاحها هو عجنها جيداالاول كنت بعجنها بيديقبل ما اشترى ألعجانه وكانت بتطلع ممتازة نضع الدقيق والماء والملح فى ألعجانهونبدأ العجن=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A2%25D9%25A5-001[/size]
    [ ]بعد مرور عشر دقائق مثلا نحاول نشد العجينة حنلاقيها بتتقطع مننا وده معناه أنهالسه موصلتش للشكل المطلوب=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A2%25D9%25A7-001[/size][/size]
    ]وبعد ربع ساعه شوفي شكلها شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع لازم تبقى ملساء وتشدزى اللبانة (ألعلكه )=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A2%25D9%25A8-001[/size][/size]

    e]ودي صوره كمان شوفوا أهم حاجه أنها توصل لكده لأنها لو كانت لسه مرمله حتتقطع مننافى الفرد ودي ملحوظه مهمه التزموا بيهاr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A3%25D9%25A0-001[/size][/size]

    ]وهنا قطعت العجين الجزء اللي حعملوا فطير مشلتت بضع كور العجينة فى طبق به زيتواللي حعمله رقاق يوضع فى طبق مرشوش بدقيق وده الاختلاف بينهم=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A3%25D9%25A3-001[/size][/size]

    [ ]نترك العجين يرتاح فتره حوالى ربع ساعه قبل الفرد ونغطيه بقطعه قماشنظيفةr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A3%25D9%25A4-001[/size][/size]


    [ ]هنا العجين جاهز للفرد نبدأ نعمله[/
    ]الفطير المشلتت[/ [ ]نحتاج لزبده او سمنللحشو[/
    ]بداية نضع زيت على الرخام اللي حنفرد عليها ونفردالعجين بالنشابه ماشاء الله شوفوا متقطعتش لأنها مفرودة تمام نفرد العجينةوتكون رقيقه جدا ونضع عليها زبده ونوزعها عالعجينه كما بالصورةr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A3%25D9%25A5-001[/size][/size]

    [ ]نطبق العجينة ونضعها جانبا ونفرد قطعه أخرى ونضع ألزبده وبعدين نضعالقطعة اللي طبقناها قبل كدهr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A3%25D9%25A6-001[/size][/size]
    e]ونطبقهم على بعض هكذا ونتركهم جانبا=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A3%25D9%25A7-001[/size][/size]
    [ ]ونفرد قطعه أخرى وأيضا نضع الزبد والعجينة المطبقة ونفردها بأيدناهكذا حتى تأخذ شكل الدائرةblue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A3%25D9%25A9-001lor=blue]بعد ذلك نطبقها للمرة الاخيره وشوفوا شكلها أخذت شكلالدائرة=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A4%25D9%25A4-001[/size][/size]

    e]ونضعها فى صينيه فى الفرن حوالى عشر دقائق فى الفرن الأوسط على حرارة200 وبعدين نخرجها ونفتح الشوايه من فوق حتى يحمر الوجه[/ [ ]ملحوظة مهمه الفطير بينشف لسببين اما ان نكون مفردنهاش كويس لأنها لازم تكونرقيقه اوى[/ ]
    [ ]ثانيا لو تركناه مده كبيره فىالفرن[/ ]
    [ ]وهنا شكلها بعد ماخرجت من الفرن ماشاء الله=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A2-001[/size][/size]


    ]وطبعا الفطير حلاوته انه يتاكل مع العسل النحلr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A1-001[/size][/size]
    او ألجبنه البيضاء أو القشطهr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A5-001[/size][/size]
    e]ملحوظهlue]لو عاوزينالفطير يقرمش يبقى بعد خروجه من الفرن نتركه بدون تغطيه ولو عاوزينه طرى نغطيه بورققصدير وهو سخن[/

    ]نستكمل باقي الفطير[/
    ]طبعا بنفس العجينة نعملبيها الفطير المحشى وانا كنت نزلته قبل كده بس حنزل لكم الصور تانى يأربيعجبكم[/ ]مقادير ألحشوهue]وده اختياريإنا استخدمت لحمه مفرومه معصجه وللوجه استخدمت جبن روميمبشور-زيتون-فلفل-طماطم-بيضblue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة FIjQAt03031152[/size][/size]


    ]بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد مانقدر نجعلها رقيقهor=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة XnPq2803031153[/size][/size]

    ]نضيف ألحشوه ونبدأ بطيهاr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة RI2Dec03031154

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة Brp9xM03031155

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة Xa8nC003031157

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة X53Wap03031159
    [/size][/size]


    [ ]وبعد ذلك ننقلها فى صينيه وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكلوجه
    ]وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطموزيتون وجبنه مبشوره هكذاr=blue](المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %D9%81%D8%B7%D9%8A%D8%B1%D8%A921[/size][/size]


    ]ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالي خمس دقائق فقط وانتبهى إلاتحترق[/ وبعد ماتبرد قطعيها ورصيها فى طبقالتقديم
    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %D9%81%D8%B7%D9%8A%D8%B1%D8%A922
    ودي حشيتها مربى وقشطه ومكسرات وزينتها بالسكر البودره

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %D9%81%D8%B7%D9%8A%D8%B1%D8%A923


    الرقاق المصري
    خدوا بالكم وانتبهوا يا اخواتى
    الفطير فردناه علىزيت صح
    لكن الرقاق يفرد على رخامه بها دقيق ويفضل يكون دقيققمح بيعطيه طبقه جيريه جميله اوى

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A4%25D9%25A5-001


    طبعا وإحنا بتفرد حنلاقى صعوبة شويه في الفرد وحجم الرقاق اختياري إناعملته صغير نضعه فى صاجه الفرن مفروشة بورق زبده ونضعه عالرف الاول الملاصق للنارعلى حرارة 200 خمس دقائق فقط حتلاقيه احمر شيليه من الفرن وهوه طرى وافرديه فىصينيه وحينشف بسرعه
    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A4%25D9%25A6-001

    هنا شكله بعد خروجه من الفرن


    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A0%25D9%25A1%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A0-001

    نحضر صينيه وندهنها زبده ونحضر شوربة سخنه ياسلام لو شوربة بط تجننونسقى ورقه الرقاق بالشوربة ولازم تكون سخنه هكذا
    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A1%25D9%25A7%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A8%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A7-001
    نكرر العمليه مع ثلاث ورقات رقاق مثلا وبعدها نضيف لحمه مفرومهمعصجه


    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A1%25D9%25A7%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A8%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A8-001


    ونكرر العمليه السابقه واخر طبقه من الرقاق نضع عليها زبده
    وندخلها الفرن ربع ساعه تتحمر من تحت وبعدين نحمرها منفوق


    وده شكل الرقاق

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A1%25D9%25A7%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A8%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A9-001


    شوفوا جميل ازاى

    (المشلتت-المحشى-عجينه الرقاق) بالخطوات المصورة %25D9%25A1%25D9%25A7%25D9%25A0%25D9%25A5%25D9%25A2%25D9%25A0%25D9%25A0%25D9%25A8%25D9%25A0%25D9%25A6%25D9%25A3-001

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 4:32 pm