المكونات
2كيلو لحم مفروم
5 بصلات مقطعين
5 حبات طماطم (بندورة)
3 ثمرات فلفل حلو أخضر
بقدونس
(التتبيلة)
نعناع أخضر
ملعقة قرفة مطحونة
ملعقة جنزبيل مطحون
زهرة قرنفل واحدة
2 فصوص حبهان
ملح وفلفل وبهارات
ملعقة باربيكيا حارة
3ملاعق خل ابيض
الخطوات
نخلط البصل مع حبة طماطم ومع التوابل والخل والنعناع الاخضر فى الخلاط
لتكون التتبيلة سائلة
نضيف منها شوى على كمية اللحم المفروم ونقلبها
نحضر عصيان الخشب
ونضع اللحم مع الخضروات المقعطة
بصل وفلفل أخضر و طماطم
نغمس اصابع الكفتة فى التتبيلة ثم
نضعهم على الشواية الجريل
قدمتها مع البطاطس المحمرة المقرمشة
البطاطس المحمرة بقطعها وانقعها فى ماء دافىء وملح حوالى ساعة
بعدين اقليها بتطلع مقرمشة
صنية الكفتة الاولى مشوية بالتتبيلة
والثانية نفس التتبيلة لكن وضعت عليها شوى باربيكيا حارة ( شطة)
وبالهنــــــــــــــا منقول