mogameh

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
mogameh

المنتدي الخيالي

التبادل الاعلاني

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 19 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 19 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 337 بتاريخ الجمعة نوفمبر 15, 2024 11:47 am

نوفمبر 2024

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

اليومية اليومية


    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري

    avatar


    تاريخ التسجيل : 01/01/1970

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري Empty الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري

    مُساهمة من طرف  الخميس أبريل 15, 2010 4:47 am

    المقادير

    فرخة كاملة
    1/2 كوب زبدة
    2 ملعقة كبيرة زعتر
    2 ملعقة كبيرة عصير ليمون ( ليمونة كاملة كبيرة)
    بشر ليمونة
    كسبرة ناشفة
    بهارات
    ملح وفلفل

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258756712

    نجيب الفرخة ونغسلها كويس أوي
    وانا هنا جبت فرخة بلدي لأني بحب الفراخ البلدي جدا
    بس براحتك لو بتحبي الفراخ البيضا مفيش مشكلة
    بس الفرخة تكون صغيرة مش كبيرة
    علشان مايكونش فيها دهون وكمان تستوي بسرعة
    ونفصل الجلد عن اللحم

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258756858

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258756935

    بعد كده نعجن الحشوة مع بعضها
    وعلى فكرة بالنسبة للناس اللي بتعمل ريجيم مايخافوش خالص من الزبدة اللي هتحشوا بيها الفراخ
    هي هتدي لون ذهبي بس للجلد من بره
    وهتسيح وهتنزل كلها مع الصوص
    وممكن تكبيها بعد ما الفرخة تستوي
    غير كده احنا بنشيل جلد الفراخ عند الأكل

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258757119

    بعد كده نجيب صينية نخرط فيها بصلة كبيرة
    وتكون متبلة بالملح والفلفل
    وممكن نحط عليها أعواد زعتر

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258757251

    بعد كده نتبل الفراخ ونحشيها بالحشوة من جوا
    مابين الجلد واللحم
    ونكتفها كويس جدا
    نلف الجناح من ورا عكسي
    والوراك ممكن ندخلها في الفرخة نفسها او نلفها بخيط دوبارة
    ونحطها فوق البصل في النصف

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258757423

    ندخلها فرن يكون متسخن قبل كده ونسيبها لمدة 10 دقائق على نار عالية
    ونخرجها تاني نلفها بورق سيلفر

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258757533


    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258757629

    بعد كده ندخلها الفرن على نار متوسطة
    نسيبها لمدة نصف ساعة
    وبعدين نهدي عليها النار ونسيبها تستوي براحتها ع الهادي

    بعد كده نعمل الأرز
    وانا الحمد لله بعمل رز بالخلطة حلو أوي
    نقول بقا الطريقة

    أنا أخدت الكبدة والقناصة والقلب بتاع الفرخة
    قطعتهم قطع صغيره اوي
    وقطعت بصلة متوسطة
    شوحتهم في الزبدة وشوية زيت ذرة صغيرين
    ( لازم تحطي زيت علشان الرز مايلزقش منك )
    وحطيت معاهم
    زبيب
    لوز مقطع (ممكن سوداني مقشر بيكون أحلى واطعم)
    معلقة كبيرة نعناع ناشف
    معلقة كبيرة كركم
    معلقة كبيرة قرفة
    ملح وفلفل
    بقلبهم كويس وأحمرهم في الزبدة

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258757901

    بعد كده بنضيف الرز للخلطة دي وبنكون ناقعينه شوية في الميه

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258758299

    بعد كده ضفت له الشوربة وسبته يستوي بالطريقة العادية

    بعد كده الفراخ استوت وطلعتها من الفرن وده كان شكلها

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258758546

    وبعد ما الرز استوي
    حطيت الرز على طبق سيرفيس كبير
    وصوص الفراخ من حواليه
    وحطيت الفرخة في النصف
    وده كان شكلها النهائي

    الفراخ المشوية على طريقة الشيف يسري 1258758643

    وعلى فكرة انا نسيت ادهنها زبدة من فوق
    لو كنت دهنتها كان هيبقى لونها ذهبي أكتر من كده
    معلش بقا دي اول مرة أعمل فيها فراخ مشوية بالشكل ده
    بس حقيقي طلعت تحفة
    ريحتها كانت حلوة جدا جدا وهي في الفرن
    وطعمها كان يجنن
    بشر الليمون مع الزعترمديها طعم جنان
    جربوها وعلى ضمانتي
    وبالهنا والشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 16, 2024 2:19 am