المقادير :
نص كيلو سبانخ طازج مغسول و مقطع او كيس سبانخ مجمد
2 ملعقة كبيرة بصل مفروم ناعم
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم ناعم
ملعقة صغيرة زيت
نصف كوب كريمة لبانى ملح و فلفل اسمر
مقادير البشاميل:
8 ملاعق زبدة
4 ملاعق دقيق
2 كوب لبن
مكعب مرقة دجاج
ملعقتين قشطة
بيضة
ملح و فلفل اسمر
الطريقة:
1- فى طاسة كبيرة توضع ملعقة الزيت و يشوح البصل
2- اول ما يصفرالبصل شوية نضع الثوم
3- نضع السبانخ عليهم سواء طازجة و مغسولة و مقطعة او مجمدة مغسولة و مصفاة
4- نشوحهم مع بعض شوية ثم نضيف الكريمة اللبانى و الملح والفلفل ونتركها حتى تستوى
5- نحضر البشاميل و ذلك باذابة الزبدة و تحمير الدقيق فيها حتى يصفر
6- نضيف البن شوية بشوية لحد ما نوصل السمك اللى احنا عيزينه
7- نضع مكعب مرقة الدجاج و القشطة و الملح والفلفل
8- نرفع من على النار ولما يبرد شوية نضع البيضة (علشان البيضة ماتبقىى اومليت)
9- فى صنية يوضع السبانخ و فوقها البشاميل وتحمر قليلا وبالهناء والشفاء