المكونات:
باذنجان رفيع وطويل
ملح
فلفل اخضر حار
كسبره خضراء
قليل من الكمون
راس ثوم
1/2 كوب خل
طريقة التحضير:
- يقطع راس البتنجان (القمع) يسلق في ماء مغلي لمدة 8 الي10 دقائق.
- ينشل من الماء المغلي ويوضع في ماء بارد.
- يدق الثوم او يضرب مع الفلفل والكسبره والملح ورشة فلفل احمر (بتدي لون حلو) ويوضع الخل.
- يصفي الباذنجان من الماء جيد ثم يفتح فتحه بطول الباذنجان ويحشي بخليط الثوم والخل.
- باقي الخلطه ترش علي الباذنجان كله ويترك بره الثلاجه شويه.
- يوضع في علبه بغطآء في الثلاجه.