mogameh

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
mogameh

المنتدي الخيالي

التبادل الاعلاني

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 263 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 263 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 318 بتاريخ الجمعة نوفمبر 15, 2024 6:45 am

نوفمبر 2024

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

اليومية اليومية


    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري

    avatar


    تاريخ التسجيل : 01/01/1970

    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري Empty طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري

    مُساهمة من طرف  الأربعاء أبريل 21, 2010 4:51 pm

    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري


    المكونات


    1 كيلو باذنجان اسود + زيت للقلي

    الخلطة

    3 فصوص ثوم + 2 قرن فلفل حامي + ملح + خل ابيض + فلفل اسود + شطة ( حسب الرغبة ) + قليل من الزيت

    الاضافة من عندي

    صلصة طماطم + 1 حبه طماطم + شوية زيت + ملح + فلفل اسود


    الطريقة

    1- ينظف الباذنجان و تزال راسه


    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري D9ijqff8e11teccufqs4sqo87g44jqf3


    2- يفتح فيه شق بطول الباذنجان



    3- يقلي في زيت ساخن حتي يطري شوي


    4- يرفع في مصفاه

    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري L1rmwu5w3jkg28xaj6s9ofrcg5d2daq6

    5- نجهز التتبيلة

    اضافتي ........ احضري طاسة بها القليل من زيت الذرة و عليها 1 م/ك صلصة طماطم و مضاف لها 1 حبه طماطم كبيرة مبشورة + قليل من الملح و الفلفل الاسود و تترك علي نار هادئه حتي تتسبك و يغلظ قوامها

    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري Uqjg3t8xf9tj0c6lndr26dg0kuorr0xc

    يدق الثوم و الفلفل الحامي او بارد حسب الرغبة و الملح و الفلفل الاسود

    و يضاف ليه تقريبا نصف كوب خل ابيض

    و يقلب جيدا

    و يضاف علي الصلصة بعد ما نكون رفعناها من علي النار

    تترك الخلطة لمدة 10 دقائق تقريبا لتهدأ و تندمج المكونات

    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري Ny4eluamy1peqysrl9m32htma20g137d

    يحشي الباذنجان بالخلطة

    و يوضع في علبة بلاستيك و يصب فوقة باقي الخلصة و نضيف علية القليل من زيت الذرة

    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري Ibhupjgoesypvzdisbzh46pddjkfbcgz

    طريقة عمل الباذنجان المخلل المصري Nz6ygpwp8sv0isbi0hmgwokmh4vl88m1

    6- يترك في الثلاجة لثاني يوم



    و بالهنا و الشفا




    ***

    في طريقة ثانية و هي سلق الباذجان و يحشي نفس الحشوة .. بنعملها وقت الرجيم

    و بالهنا و الشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 15, 2024 9:21 am