mogameh

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
mogameh

المنتدي الخيالي

التبادل الاعلاني

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 246 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 246 زائر

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 337 بتاريخ الجمعة نوفمبر 15, 2024 11:47 am

نوفمبر 2024

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

اليومية اليومية


    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري

    avatar


    تاريخ التسجيل : 01/01/1970

    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري Empty دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري

    مُساهمة من طرف  السبت أبريل 17, 2010 3:41 am

    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم


    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271156593


    و هنا الدجاج علي الخبز البوري



    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271157118


    المقادير


    دجاجه 1 كيلو جرام مغسوله جيدااااا و مقطعه نصفين بالطول
    للتتبيله
    ماء بصله كبيره ( ابشري البصله ثم اعصريها بايدك و خدي فقط الماء بتاع البصله )
    1 علبة زبادي
    ملح و فلفل اسود و كمون و قرفه مطحونه و ببريكا و بهارات
    1 معلقه كبيره صلصه
    معلقة خل و عصير نص ليمونه كبيره


    الطريقه


    نشق الدجاجه بميل بالسكين عدة شقوق حتي تتشرب التتبيله كويس


    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271157166


    نخلط مقادير التتبيله كويس و نضعها علي الدجاج و نوزعها عليها كويس جدااااا


    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271157415


    تغطي و تترك بالثلاجه من بالليل لتاني يوم

    نطلعها قبل التسويه بساعه
    نضع في الرف السفلي للفرن صينيه كبيره فيها ماء و نحط في الميه عود قرفه و اربع حبات هيل و ورقتين لورا
    ثم نضع الدجاج علي الشبكه في الرف الاوسط للفرن

    ( الحمام المائي علشان الدجاج مينشفش قوي و يوزع الحراره و البهارت الصحيحه في الميه لتعطي رائحه و نكهة حلوه )


    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271157484


    الفرن يكون ساخن مسبقا و الحراره عاليه
    الدجاج هينزل سائل علي الماء اللي تحت
    و بعد نص ساعه نبدأ نقلب الدجاج علي الجهة الأخري
    و كل ربع ساعه تقريبا نقلب الدجاج علي الجهة الأخري حتي تتوزع التسويه

    و دي صوره بعد مرور ساعه تقريبا بدات تحمر


    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271157705


    تأخذ بالفرن من ساعتين الي ساعتين و نصف
    و في الأخر هتكون متحمره و مستويه كويس و لو حبيتي تزيدي التحمير اكتر ولعي عليها الشوايه ثواني فقط


    و دي النتيجه


    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271157883



    دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري 189273_1271158016

    منقول

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 15, 2024 12:58 pm