دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم
و هنا الدجاج علي الخبز البوري
المقادير
دجاجه 1 كيلو جرام مغسوله جيدااااا و مقطعه نصفين بالطول
للتتبيله
ماء بصله كبيره ( ابشري البصله ثم اعصريها بايدك و خدي فقط الماء بتاع البصله )
1 علبة زبادي
ملح و فلفل اسود و كمون و قرفه مطحونه و ببريكا و بهارات
1 معلقه كبيره صلصه
معلقة خل و عصير نص ليمونه كبيره
الطريقه
نشق الدجاجه بميل بالسكين عدة شقوق حتي تتشرب التتبيله كويس
نخلط مقادير التتبيله كويس و نضعها علي الدجاج و نوزعها عليها كويس جدااااا
تغطي و تترك بالثلاجه من بالليل لتاني يوم
نطلعها قبل التسويه بساعه
نضع في الرف السفلي للفرن صينيه كبيره فيها ماء و نحط في الميه عود قرفه و اربع حبات هيل و ورقتين لورا
ثم نضع الدجاج علي الشبكه في الرف الاوسط للفرن
( الحمام المائي علشان الدجاج مينشفش قوي و يوزع الحراره و البهارت الصحيحه في الميه لتعطي رائحه و نكهة حلوه )
الفرن يكون ساخن مسبقا و الحراره عاليه
الدجاج هينزل سائل علي الماء اللي تحت
و بعد نص ساعه نبدأ نقلب الدجاج علي الجهة الأخري
و كل ربع ساعه تقريبا نقلب الدجاج علي الجهة الأخري حتي تتوزع التسويه
و دي صوره بعد مرور ساعه تقريبا بدات تحمر
تأخذ بالفرن من ساعتين الي ساعتين و نصف
و في الأخر هتكون متحمره و مستويه كويس و لو حبيتي تزيدي التحمير اكتر ولعي عليها الشوايه ثواني فقط
و دي النتيجه
منقول
و هنا الدجاج علي الخبز البوري
المقادير
دجاجه 1 كيلو جرام مغسوله جيدااااا و مقطعه نصفين بالطول
للتتبيله
ماء بصله كبيره ( ابشري البصله ثم اعصريها بايدك و خدي فقط الماء بتاع البصله )
1 علبة زبادي
ملح و فلفل اسود و كمون و قرفه مطحونه و ببريكا و بهارات
1 معلقه كبيره صلصه
معلقة خل و عصير نص ليمونه كبيره
الطريقه
نشق الدجاجه بميل بالسكين عدة شقوق حتي تتشرب التتبيله كويس
نخلط مقادير التتبيله كويس و نضعها علي الدجاج و نوزعها عليها كويس جدااااا
تغطي و تترك بالثلاجه من بالليل لتاني يوم
نطلعها قبل التسويه بساعه
نضع في الرف السفلي للفرن صينيه كبيره فيها ماء و نحط في الميه عود قرفه و اربع حبات هيل و ورقتين لورا
ثم نضع الدجاج علي الشبكه في الرف الاوسط للفرن
( الحمام المائي علشان الدجاج مينشفش قوي و يوزع الحراره و البهارت الصحيحه في الميه لتعطي رائحه و نكهة حلوه )
الفرن يكون ساخن مسبقا و الحراره عاليه
الدجاج هينزل سائل علي الماء اللي تحت
و بعد نص ساعه نبدأ نقلب الدجاج علي الجهة الأخري
و كل ربع ساعه تقريبا نقلب الدجاج علي الجهة الأخري حتي تتوزع التسويه
و دي صوره بعد مرور ساعه تقريبا بدات تحمر
تأخذ بالفرن من ساعتين الي ساعتين و نصف
و في الأخر هتكون متحمره و مستويه كويس و لو حبيتي تزيدي التحمير اكتر ولعي عليها الشوايه ثواني فقط
و دي النتيجه
منقول