فراخ
مقدار من صدور الفراخ مقطعه مكعبات صغيرة
ونتبلها ب ( ملح وبهارات مختلفة كزبرة , كركم , فلفل أسود , كمون ,,,,, )
نتركها شوي على بال ما نجهز الزيت للقلي
نغمس قطع الفراخ بالبيض ثم في الدقيق
ثم نضعها في الزيت
ونتركها لحد ما يتغير لونها
نطلعها على ورق ماص للزيت لحد ما نخلص من الكمية كلها
(ودلوقتى جه دور الصوص ) ..
نجهز ما يلي :
بصلة مفرومة
ثوم مفروم
بصل أخضر مقطع صغير
جزر مبشور أو مقطع قطع طولية رفيعة
فلفل بارد مقطع قطع طولية رفيعة
كرنب إذا حبيتي
نضعها كلها في شوية زيت زيتون ونشوحها لحد ما يتغير لونها ..
نجهز دلوقتى ملعقتين كبيره نشا أبيض ونذوبه في 2 كوب ميه
نضيف له ( ملعقة كاتشب ,, ملعقة صويا صوص , ملعقة خل أبيض أو اسود حسب الموجود )
نخلطهم كويس مع بعض ونصبهم على خليط البصل اللي على النار
ونحركهم كويس لحد ما يثقل الخليط
ولا ننسى نضيف مكعب ماجي ..
إذا حسيتي الخليط ثقيل ممكن تضيفي ميه ..
والآن اضيفي قطع الفراخ وحركيها بشويش لحد ما تتجانس المكونات مع بعض
خليها تقريباً عشر دقايق على نار هادئة-بصحه وعافيه
مقدار من صدور الفراخ مقطعه مكعبات صغيرة
ونتبلها ب ( ملح وبهارات مختلفة كزبرة , كركم , فلفل أسود , كمون ,,,,, )
نتركها شوي على بال ما نجهز الزيت للقلي
نغمس قطع الفراخ بالبيض ثم في الدقيق
ثم نضعها في الزيت
ونتركها لحد ما يتغير لونها
نطلعها على ورق ماص للزيت لحد ما نخلص من الكمية كلها
(ودلوقتى جه دور الصوص ) ..
نجهز ما يلي :
بصلة مفرومة
ثوم مفروم
بصل أخضر مقطع صغير
جزر مبشور أو مقطع قطع طولية رفيعة
فلفل بارد مقطع قطع طولية رفيعة
كرنب إذا حبيتي
نضعها كلها في شوية زيت زيتون ونشوحها لحد ما يتغير لونها ..
نجهز دلوقتى ملعقتين كبيره نشا أبيض ونذوبه في 2 كوب ميه
نضيف له ( ملعقة كاتشب ,, ملعقة صويا صوص , ملعقة خل أبيض أو اسود حسب الموجود )
نخلطهم كويس مع بعض ونصبهم على خليط البصل اللي على النار
ونحركهم كويس لحد ما يثقل الخليط
ولا ننسى نضيف مكعب ماجي ..
إذا حسيتي الخليط ثقيل ممكن تضيفي ميه ..
والآن اضيفي قطع الفراخ وحركيها بشويش لحد ما تتجانس المكونات مع بعض
خليها تقريباً عشر دقايق على نار هادئة-بصحه وعافيه