mogameh

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
mogameh

المنتدي الخيالي

التبادل الاعلاني

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 132 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 132 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 337 بتاريخ الجمعة نوفمبر 15, 2024 11:47 am

نوفمبر 2024

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

اليومية اليومية


    أحلي فراخ محشية

    avatar


    تاريخ التسجيل : 01/01/1970

    أحلي فراخ محشية Empty أحلي فراخ محشية

    مُساهمة من طرف  الخميس أبريل 15, 2010 3:49 am

    **المقادير:
    دجاجة كبيرة- ربع كيلو لحم مفروم - كوب أرز - 2 مكعب مرقة لحمة ماجي- شوية زيت - ملح -فلفل اسود - قرفة - خل- معلقة صغيرة سكر

    **الطريقة:
    1- اغسلي الدجاجة جيدا ثم انقعيها في حلة بها ماء مذاب فيه 2معلقة ملح و2 معلقة خل ومعلقة صغيرة سكر(الملح عشان تتبل بيه والسكر عشان يساعد علي تحميرها ف الفرن والخل عشان يقتل الجراثيم اللي ممكن تكون موجودة فيها)
    2- بعد ما تنقعيها طول الليل تطلعيها من الماء وتغسليها كويس وتحطيها علي جنب
    3- نيجي بقي للحشوة جيبي البصلة وشوحيها علي النار لغاية ما لونها يصفر ثم ضيفي اللحمة وقلبي لغاية مايروح اللون الأحمر منها ويبقي لونها جاي علي بني شوية ثم ضيفي كوب الرز بعد غسيله طبعا وقلبي كويس ثم ضعي مكعبين المرقة في كوب ونصف ماء مغلي وقلبيهم حتي تمام الذوبان ثم صبي الماء علي الخلطة السابقة
    4- وخليكي معلية النار وأول ما الماء يبتدي يتشرب وطي النار شوية لغاية ما تبقي الخلطة مستوية نص سوي بعد كده طفي النار وضيفي الفلفل الأسود ومعلقة صغيرة قرفة وشوية ملح صغيرين جدا
    5- هاتي الدجاجة وابتدي احشيها بالحشوة السابقة وبعد ماتخلصي حشو اربطي رجليها كويس عشان الحشو مينزلش منها
    6- جيبي مقدار من الزيت النباتي وضعيه علي الدجاجة (حوالي 2معلقة) ودلكيها كويس بيه ثم احضري الفلفل الأسود والملح والقرفة وضيفيهم علي الدجاجةودلكيها كويس بيهم
    7- جيبي أي صينية وضعي الدجاجة فيها ودخليها الفرن علي درجة حرارة متوسطة ومن وقت للتاني طلي عليها وما تلاقي الجزء اللي جوه اتحمر اعكسي وضع الصينية واتركيها حوالي ساعة اللي ربع في الفرن مع مراعاة في نصف وقت الطهو اقلبي الدجاجة (يعني تخللي الصدر تحت والضهر فوق)واتركيها حتي تمام النضج
    == ممكن تقدمي الفراخ المحشية دي مع الملوخية وباقي الأرز المخلط اللي حشينا بيه الفرخة
    **علي فكرة يا جماعة أنا عملتها النهاردة وعزمت أمي عليها وعجبتها جدا وجوزيقاللي اننا كاننا جبنا فراخ مشوية من المطعم
    لو عجبتكم الوصفة يا فتوكات قيموا موضوعي عشان يتثبت مستنية الردود يا قمرات

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 15, 2024 1:35 pm