الطريقة
ك سميد ناعم
2 ك دقيق
1 م صغيره خميره
2 م وسط بيكن باودر
رشة ملح
ربع كاس سكر
3 ك ماء او اكثر حسب الدقيق
الطريقه:
تخلط المقادير وتكون سائله وقابله للصب الأفضل ان تخلط المقادير بدون الباكن باودر
وبعد ان ترتاح العجينه لمدة عشر دقايق
يذاب الباكن باودر في فنجان ماء ساخن
ويوضع على العجينه ونحرك العجينه جيداً حتى تتجانس
وهي المقادير بعد الخلط
وفي القلايه نضع مقدار مغرفه صغيره في المقلى الغير قابله للالتصاق تكون النار وسط وحتى ينشف شكلها وتحمر من جهه وحده فقط
هذا بعد التحمير نتركها اشوي لانها راح تكون ساخنه جدا ولا تحطيهم فوق بعضهم عشان ما يلزقو على بعض
وفي ملاحظه : لا تتركينها مده طويله على النار حتى ماتنشف اطرافها كثير وبعدين ما تلصق ... يعني من تنشف وتتحمر خفيف شليها من النار
بصي على الأقراص هنا
ده بعد انتهاء صب العجينه كلها
وعلشان الصب كان قرص قرص
الأقراص هنا حوافها مش متخرمه وبها تكتلات عجينه مش متخرمه خالص
ليه بأه ....
علشان العجينه اتخمرت كتير لبطء الصب
نصيحتي للي عايز يصب العجينه حبه حبه
ان يقلل كميه العجينه لأنها تختمر سريعاً
بعدين نحشيها بخليط الجوز وبنراعي أنو ما نكتر فيها الحشوة حتى تضل متماسكة
او ممكن نصغرها شويه ونعملها عصافيرى وطريقه العصافيرى اننا نضيف اليها القشطه
الحشوة قشطة بيتية
عبارة عن
كوب ونصف حليب صافى او اى نوع موجود عندكم
ملعقتين نشاء تذوب بربع كأس ماء
يضاف النشاء للحليب ويوضع على النار الى ان يثخن ويغلظ قوامة تطفى النار وتضاف له نصف علبة قشطة تحرك جيدا وتصبح جاهزة للحشو
تحشى جميع الكميات بالقشطة ويمكن ان تفرزن قبل القلى
تقلى وتوضع على ورق ماص للزيت قليلا ثم يوضع عليها القطر .
القطر يكون
2 سكر
1 ماء
وبعد الغلي الجامد بدون تحريك
ننقل القطر الى حله تانيه ونضيف بعض قطرات الليمون
وقليل من ماء الورد
ويفضل صب القطر على القطايف وهي سخنه
والقطر بارد
تحيااااتى اختكم امة الله